top of page
  • Obrázek autoraŠtěpán Pírek

UJEP vs. UPCE. Zvykejte si, univerzitní ligu posílí dva nové celky

Deset týmů na hokejové mapě univerzitní ligy. To je nový standard, na který se mohou těšit nejen fanoušci, ale i hráči a funkcionáři jednotlivých organizací. Soutěž se rozšíří o celky Pardubic a Ústí nad Labem.

Tato změna s sebou přinese několik novinek. Vedení ligy si od tohoto rozšíření slibuje zkvalitnění samotné soutěže a vyrovnané zápasy. Určitě se tak dočkáme zajímavých hokejových soubojů, které svou kvalitou přilákají nejen věrné fanoušky zakládajících týmů, ale i nové příznivce univerzitního hokeje.

Ostatně prorektor pro vědu, doc. Ing. Martin Novák, Ph.D. z Univerzity J. E. Purkyně, který se výrazně zasadil o univerzitní hokej v Ústí nad Labem, komentoval vznik mužstva takto:

„Hlavním impulsem byli sami studenti, kteří se začali zajímat o možnost vytvoření univerzitního hokejového týmu, jelikož sledovali probíhající Univerzitní hokejovou ligu a její popularitu.“

Právě UJEP jako první uspořádal tiskovou konferenci, na které představil název celku. Tým ponese název HC North Wings. Jasně se tak odkazuje na svůj původ. Předseda ULLH Tomáš Hlaváč doufá, že: „s novými kluby přibudou do portfolia hokeje další bitvy jako například Bitva o Sever.“ Tím možná naznačil určitou možnost, že se v budoucnu k univerzitní hokejové lize přidají například celky Liberce nebo Hradce Králové, které by bezesporu přinesli do soutěže další drive a napětí v podobě dlouholetých rivalit mezi vysokými školami, ale nebudeme předbíhat.


Na detaily o celku z Pardubic si musíme ještě počkat, už teď je ale jasné, že ostatní týmy se na jejich účast těší. „Já mám na to názor jen a jen pozitivní, vítám to, protože liga roste a konkurence je vždy dobrá. Máme radost z jejich příchodu a věříme, že se jim bude dařit.“ Tak odpovídal na dotaz, co si o rozšíření ligy myslí, generální manažer ligy VUT Cavaliers Brno Daniel Jochman.

Rozšíření ligy o dva nové celky také znamená větší počet zápasů v základní části soutěže, což s sebou nese jistou ekonomickou zátěž pro jednotlivé hokejové organizace. Náklady na dopravu jsou, mezi dalšími položkami spolu s výstrojí či pronájmem ledové plochy, významnou položkou v rozpočtech týmů. I proto si ULLH zakládá na tom, aby její účastníci měli zajištěnou určitou stabilitu, nejen po stránce finanční, ale i co se týče zázemí či samotného kádru.


Už teď můžeme vidět, že funkcionáři nezahálí a angažují posily pro svoje celky. Někteří také doufají, že naleznou nové hvězdy ligy v připravovaných tryoutech (MU, UK). Nezbývá tak než věřit, že se noví i stávající účastníci vypořádají s nástrahami druhého ročníku Univerzitní ligy ledního hokeje stejně dobře jako v loňském roce.


Foto: www.ullh.cz

13 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page