top of page
  • Obrázek autoraŠtěpán Pírek

Nejzvláštněnší trade v historii sportu. Hráči si vyměnili manželky!

Aktualizováno: 22. 3. 2021

Během jarní pauzy 1973 uspořádali nadhazovači New York Yankees Fritz Peterson a Mike Kekich tiskové konference, na nichž oznámili, že si vyměnili manželky.

Ve skutečnosti vyměnili spíš své životy.


"Pokud lidé neznají všechny podrobnosti, mohlo by se to zdát jako zvláštní věc. Neříkám, že to byla výměna manželek, protože to tak nebylo. Nevyměnili jsme si manželky, vyměnili jsme si životy “ řekl Kekich.


Situace měla více proměných než jen hráče a jejich manželky. Oba páry měli také děti. Než nutit své manželky, aby se přestěhovali, rozhodli se místo toho oba hráči přestěhovat sami. Téměř přes noc si vyměnili celý život. Pak už zbývalo jen říct o tom světu.

Oba uspořádali oddělené tiskové konference, kde tuto novinku oznámili v domění, že tento osobní přístup přesvědčí novináře, že se nejedná o nic tak neobviklého. Opak byl ale pravdou. Na několik dní tato výměna spustila lavinu skandálních novinových titulků.


Fritz Peterson s Marilyn Peterson a Susanne Kekich

Jak už to ale bývá, ani tato senzace nebavila lidi věčně a ,,skandál" brzy utichl.

Několik let pak oba páry žily v relativním klidu. Fritz Peterson a Susanne Kekich se nakonec vzali a jsou spolu dodnes. Mike Kekich a Marilyn Peterson takové štěstí neměli a nakonec se rozešli. Oba hráči, dříve skvělí přátelé, spolu nemluvili už více než 10 let.


Zatímco Peterson s radostí hovoří o své zajímavé minulosti, Kekich už několik let neposkytl rozhovor a údajně je zděšen myšlenkou, že by se životní příběh této čtveřice měl přenést na filmové plátno.

53 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page