top of page
  • Obrázek autoraŠtěpán Pírek

Whoop a PGA budou fanouškům ukazovat srdeční tep hráčů

V rámci historické dohody představí společnost Whoop a PGA Tour svým fanouškům srdeční rytmus golfistů. Pětiletá dohoda mezi Whoop a PGA Tour, umožní synchronizaci srdečních tepů golfistů s videozáznamy, zatím na sociálních sítích.


Příklad zveřejněný na Instagramu Whoop v loňském létě ukazuje jeho potenciál: Když Justin Thomas čelil důležitému puttu na první jamce play off červencového Workday Charity Open, jeho srdce pumpovalo 112krát za minutu, když se připravoval, 119 při úderu míčku a až 146, když padl míček do jamky. "Toto je začátek, díky kterému bude zážitek fanoušků mnohem bohatší," říká Will Ahmed, generální ředitel společnosti Whoop. "To, co začíná srdeční frekvencí, může v průběhu času být spousta různých fyziologických metrik, včetně věcí, jako je spánek a regenerace, což by podle mě bylo docela inovativní."

Jde o skutečné partnerství v tom smyslu, že jak Whoop, tak PGA Tour budou pracovat na tom, aby vyřešili, a vymysleli způsoby, jak společně zlepšit zážitek fanoušků. “ Použití Whoop Live k začne skromně. Bude zahrnovat pouze srdeční frekvenci a bude vázáno pouze na klipy na sociálních sítích. Jak bude toho partnerství dospívat, mohly by být zahrnuty další metriky shromážděné Whoopem - napětí, dechová frekvence atd. Stejně jako možnost jejich nasazení blíže k živé akci a na jiných kanálech např. televizní vysílání.



Individuání sport, cesta na trh


"Pokud získáme zájem, který očekáváme, budeme pokračovat v práci na tom, jak vyřešit některé z produkčních prvků, které by poháněly obsah, který by fanoušek mohl chtít ve vysílání." Právě teď Whoop a Tour aktuálně získávají hráče, kteří se partnerství účastní. Hráči golfu jsou v zásadě nezávislí, a musí se sami přihlásit.

Skutečnost, že golf je individuální sport - což znamená, že se nikdo nemůže pokusit zasahovat a regulovat, jaké údaje hráč sdílí - pomohlo stanovit PGA Tour jako průkopnickou sportovní organizaci v Severní Americe. Jedním z omezujících faktorů takových potenciálních dohod v Severní Americe byla velikost kompenzace hráčů v hlavních profesionálních sportech. Sportovci v MLB například již dávno vyjádřili obavy, že by takové biometrické údaje mohly být použity proti nim při vyjednávání o nové smlouvě.

27 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page