top of page
Obrázek autoraŠtěpán Pírek

To nejhezčí z Havlíčkova Brodu uvidíte při jednom závodě

Aktualizováno: 5. 4. 2020

Město ležící uprostřed Evropy, tak ho nazval největší velikán a génius Jára Cimrman. Pojmenované po jiném velikánovi českých dějin, zakladateli české žurnalistiky Karlu Havlíčku Borovském. A nejen to je Havlíčkův Brod.



Dominantou města je historické náměstí s řadou nádherných domů s barokními štíty. Tyto domy mají nejen krásně opravené fasády ale i bohatou historii a legendy s ní spojené. Nejčastěji nesou názvy svých původních majitelů. Na náměstí najdeme také kostel Nanebevzetí Panny Marie s nejstarším zvonem v Čechách nebo Koudelovu kašnu.


Kdo má raději přírodu, najde zde park ,,Budoucnost" a dlouhou pěší zónu kolem řeky Sázavy. Vedle pěší zóny se pak tyčí až 4 metry vysoké městské hradby v nichž jsou k vidění i rohové bašty. To vše a mnohem více na vás čeká při návštěvě Havlíčkova brodu.

 

Co si ale prohlédnout tohle město v trošku jiné rychlosti a ještě udělat něco pro své zdraví?


Havlíčkobrodský půlmaraton proběhne v sobotu 26. září 2020. Osmý ročník tradičního závodu se v letošním roce těší na několik změn. Po dvouleté pauze se opět vrací velmi populární dětské kategorie, závody štafet a firemních štafet. Tímto bychom rádi navázali na směr zakladatele pana Urbana. Poprvé v historii havlíčkobrodského půlmaratonu se mohou účastníci těšit na pravý městský půlmaraton s průběhem historickým centrem přes Havlíčkovo náměstí.

42 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page