top of page
  • Obrázek autoraŠtěpán Pírek

Týmové barvy: Fortuna Liga

Aktualizováno: 2. 5. 2020

Když se řekne fotbal, lidi si vybaví převážně zelenou maximálně bílou a černou barvu. Co si ale lidi vybaví, když se řekne 1. česká fotbalová liga? Jsou zde také barvy, které vám okamžitě probliknou v hlavě? Dali jsme proto dohromady jednoduché schéma rozložení barev jednotlivých celků naší nejvyšší soutěže.


Aby to nebylo až příliš zamotané, z každého týmu jsme vzali dvě převládající barvy. Pravda, Sparta ani Plzeň nám práci neusnadnili. Poté jsme spočítali, kolikrát se jednotlivé z následujících barev vyskytly a seřadily mezi jednotlivé barvy, aby bylo přehledně vidět, jaké barvy v nejvyšší soutěži převládají.






Jen něco málo k číslům. Hned 25 % týmů používá kombinaci barev bílá/modrá nebo bílá/zelená. Překvapivě pouze Slavia Praha požívá kombinaci čevenobílou stejně jako Baník Ostrava, který je osamocen s tradiční kombinací červenomodré. Hned 3 týmy, Teplice, Zlín a Opava kombinuje zejména modrou a žlutou barvu, cože je 18,8 %.

Popravdě Sparta Praha a Victoria Plzeň nebylo vůbec jednoduché zařadit mezi dvě z barev. Se Spartou jsme si ještě poradili, ale kdokoli vymýšlel logo Viktorky, nečekal, že by se někdo mohl pustit do něčeho podobného jako my.

70 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page