top of page
  • Obrázek autoraŠtěpán Pírek

FIFA20 pomáhá proti Covid-19

Aktualizováno: 20. 5. 2020

V době, kdy fotbalový svět jakoby se zastavil, se dají přesto najít způsoby jak zabavit fanoušky a zároveň přispět na dobrou věc. A přesně tak to udělali ve Španělsku.

Hráč Realu Madrid Marco Asensio zvítězil v charitativním turnaji LaLiga FIFA 20. Ten měl za cíl samozřejmě vybrat finance na boj s koronavirem. Španělskému reprezentantovi nezabrání ani přerušení skutečné fotbalové ligy v tom, aby získal nějakou tu trofej. Trojnásobný vítěz Ligy mistrů, který byl od léta zraněn s křížovým vazem, měl konečně důvod k úsměvu. Finále FIFA 20 LaLiga Santander Challenge jednoznačně ovládl. Asensio v semifinále vybojoval výhru 7:0 nad Eibarem a ani ve finále neměl potíže, když proti hráči Leganés Aitorovi Ruibalovi po vedení 3-0 nakonec zvítězil 4-2.



„Byl to skvělý turnaj. Cílem bylo pobavit se, zasmát se, zabavit se v těchto těžkých dobách pro všechny a vybrat peníze v boji proti COVID-19. A uspěli jsme. Gratuluji @ IbaiLlanos a všem, kteří to umožnili." Takto okometoval Marco Asensio na svém twitterovém účtu své působení v turnaji.



Turnaj, získal pro charitativní organizaci UNICEF bojující proti propuknutí Covid-19 neuvěřitelných 140 000 EUR.


Podobně i v Česku


Entropiq Charity FIFA Cup. To byl název turnaje ve hře FIFA 20, který si dal za cíl nejen pobavit fotbalové fanoušky, ale především vybrat peníze pro pražskou Bulovku.

Celkově se podařilo vybrat přes 175 tisíc korun a to jak díky fanouškům, tak komentátorům a zejména partnerům celé akce. Ti přispěli částkou 120 tisíc.

Michal Jinoch, Lukáš Vácha a Jakub Podaný v pozici komentátorů viděli vítězství hráče s přezdívkou T9Laky, reprezentující Viktorii Plzeň.

61 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page