top of page
  • Obrázek autoraŠtěpán Pírek

Rychlé sportovní výsledky už nestačí

Zaznamenat téměř jakýkoli sportovní výsledek, jen pár vteřin poté co padl gól, nebo byl proměněn fiftýn, okamžitě v mobilu, na to jsme si i díky Livesportu už zvykli. Ale zdá se, že rychlý výsledkový servis už lidem nestačí. Dalším krokem je zpravodajství.



Zdá se, že Česko bude v oblasti sportovních výsledků, ale i rychlého sportovního zpravodajství i nadále světovou špičkou. Postarat by se o to měly zejména dvě nové aplikace Flashsport z dílny společnosti Livesport a potom také zajímavý projekt Sportlito.


Flashsport vs. Sportlito


Flashsport app je jakýmsi agregátorem sportovního zpravodajství. Podobně jako v klasické aplikaci Livesport, kterou sportovnímu fanouškovi netřeba blíže představovat i zde si budeme moci vybrat oblíbenou soutěž, tým či hráče a sledovat zprávy právě s nimi spojené. Jedná se tedy v podstatě o personalizované noviny. Takže fanoušek ledního hokeje se už nebude muset prokousávat přes novinky z tenisu či fotbalu.


Flashsport momentálně získává informace ze všech renomovaných mediálních domů v Česku. V budoucnu se dočkáme nejpíše i propojení se zahraničními médii. I přes velké množství zpráv proudících do Flashsport by mělo být velmi snadné se v nich orientovat. Nová služba od Livesportu si zakládá na maximální jednoduchosti a přátelském uživatelském prostředí, stejně jako tomu je u aplikace pro výsledkové zpravodajství.


Sportlito má ambice posunout sportovní zpravodajství a rychlý výsledkový servis ještě o trošku dál. Bude se jednat o novou sportovní zpravodajskou službu, která zapadá do našeho moderního života. Přinese nejzajímavější události ve sportu prostřednictvím personalizovaných informací v podobě připomínající například instastories. A budou dostupné v okamžiku, kdy k nim dochází. Nepůjde však pouze o text. Sportlito má ambici přinést svým uživatelům kontext v podobě obrazů a emocí.


„Přidaná hodnota Sportlita je v personalizaci informace, kdy nabídneme události z úhlu pohledu, který fanouška zajímá. Zápas totiž není jen jeden jediný příběh, ale dva zcela odlišné příběhy soupeřících týmů a klidně to může být více jak 22 různých příběhů, když se na to budeme dívat z pohledu každého hráče, který zasáhl do utkání ", popisuje Parma pro server Czechcrunch. Antonín Parma, zakladatel tohoto projektu několik let pracoval právě pro světovou jedničku ve výsledkovém zpravodajství.



Bude tedy zajímavé sledovat, která z těchto dvou aplikací se na trhu lépe uchytí a získá si u sportovních fanoušků větší oblibu. A zda se nakonec v budoucnu nedočkáme jejich vývoje pod stejnou hlavičkou.


Obrázky: flashsport.app, sportlito.com

139 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page