top of page
  • Obrázek autoraŠtěpán Pírek

Předplatné na boty?!

Aktualizováno: 7. 12. 2020

Předplácíte si měsíčně služby jako Netflix nebo Spotify? V dnešní době již běžná věc. Co si ale předplácet i za běžeckou obuv? Právě s touto novinkou přichází Švýcarský výrobce obuvi On Running s jejich modelem Cyclon.



Own the run. Not the shoe.


Právě s tímto heslem přichází tento výrobce z Curychu spolu s do značné míry revolučním nápadem předplatného na tenisky. Za měsíční předplatné v hodnotě 29,95€ dostanete svůj první pár. V momentě, kdy svoje Cyclony obnosíte, přijdou vám poštou nové a ty staré odevzdáte. Výrobce uvádí, že se tak stane přibližně po 600 naběhaných kilometrech.


Podzim 2021


Již teď máte šanci si zakoupit svoje předplatné na webových stránkách výrobce. Celá akce ale odstartuje až na podzim příštího roku. Značka On se tak do jisté míry snaží změnit pohled na udržitelnou módu. Nejprve začne s jedním modelem obuvi. „Služba Cyclon je velmi průkopnická. Nejenže přispívá k vyšší udržitelnosti, ale zároveň zákazníkům bude vždy zajišťovat skvělé běžecké vybavení bez jakýchkoliv kompromisů,“ říká Caspar Coppetti, jeden ze zakladatelů značky On.







100 % recyklovatelný




Výrobce využije celou použitou botu na výrobu nových párů pro další zákazníky. Z více než 50 % vyrobeny z biologických materiálů pocházejících z fazolí skočce.





< 200 g váhy




Boty Cyclon mají vážit méně než 200g. Podrážka bude vyrobena z nové pěny na bázi Pebax, o které On říká, že je lehká a nabízí vynikající návratnost energie



Ať už dopadne tento pokus s předplatným jakkoli, bezesporu to bude znamenat další krok k ekologičtější výrobě spotřebního zboží. Pokud se tato forma prodeje osvědčí, jistě se na tento model nabalí další výrobci. Spotřebitelé si tak budou moci připadat při běhání o trochu "zelenější".


Foto: on-running.com

93 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page