Štěpán Pírek

18. úno 20201 min

Týmové barvy: Fortuna Liga

Aktualizace: 2. kvě 2020

Když se řekne fotbal, lidi si vybaví převážně zelenou maximálně bílou a černou barvu. Co si ale lidi vybaví, když se řekne 1. česká fotbalová liga? Jsou zde také barvy, které vám okamžitě probliknou v hlavě? Dali jsme proto dohromady jednoduché schéma rozložení barev jednotlivých celků naší nejvyšší soutěže.

Aby to nebylo až příliš zamotané, z každého týmu jsme vzali dvě převládající barvy. Pravda, Sparta ani Plzeň nám práci neusnadnili. Poté jsme spočítali, kolikrát se jednotlivé z následujících barev vyskytly a seřadily mezi jednotlivé barvy, aby bylo přehledně vidět, jaké barvy v nejvyšší soutěži převládají.

Jen něco málo k číslům. Hned 25 % týmů používá kombinaci barev bílá/modrá nebo bílá/zelená. Překvapivě pouze Slavia Praha požívá kombinaci čevenobílou stejně jako Baník Ostrava, který je osamocen s tradiční kombinací červenomodré. Hned 3 týmy, Teplice, Zlín a Opava kombinuje zejména modrou a žlutou barvu, cože je 18,8 %.

Popravdě Sparta Praha a Victoria Plzeň nebylo vůbec jednoduché zařadit mezi dvě z barev. Se Spartou jsme si ještě poradili, ale kdokoli vymýšlel logo Viktorky, nečekal, že by se někdo mohl pustit do něčeho podobného jako my.

    72
    0